Geen objecten gevonden

Terug naar overzicht

Wijkvernieuwing Klipperstraat

Makkum

Aantal woningen: 10 woningen sloop met vervangende nieuwbouw

Over dit project

We sloopten 10 woningen aan de Klipperstraat in Makkum en vervangen deze door nieuwbouw. Dit is in overleg met de bewoners besloten. Een blok van 4 en een blok van 6 woningen. Ze worden wat verder naar achteren gebouwd zodat er meer ruimte is voor groen en de woningen meer afstand hebben tot de straat. De nieuwe woningen zijn energieneutraal en geschikt voor kleine gezinnen.

Indeling van de nieuwe woningen
Op de begane grond een woonkamer met een open keuken, een hal en een toilet, de trapopgang vanuit de woonkamer en een inpandige berging. Op de eerste verdieping twee slaapkamers en een badkamer met 2e toilet. Op de overloop is een vlizotrap naar de zolder. Achter in de tuin wordt een losse berging gebouwd. De nieuwe woningen zijn iets smaller en dieper dan de oude woningen. 

Duurzaam en toekomstbestendig
Vanuit de overheid is in het Energieakkoord onder andere bepaald dat er in 2030 20% minder energie verbruikt moet worden. Elkien wil bijdragen aan het verminderen van het energiegebruik door de woningen energieneutraal te maken. De nieuwe woningen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen want er is geen aansluiting op het gas. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst. Voor de stroomvoorziening worden zonnepanelen geplaatst.

Planning
Voor de zomervakantie sloopten we de oude woningen. De nieuwbouw is in volle gang en is naar verwachting klaar in maart / april 2022.

Verhuur
Heeft u interesse? De woningen worden straks verhuurd via www.frieslandhuurt.nl. Zorg dat u staat ingeschreven en dat uw documenten op orde zijn. Houd vervolgens deze website regelmatig in de gaten. Het instellen van een tipbericht bij uw inschrijving is hiervoor een handig hulpmiddel. 
In de brochure vindt u de plattegronden van de nieuwe woningen in het blok van 4. 

Nieuws
Regelmatig informeren wij de omwonenden over de voortgang van het project. Dit doen wij in de vorm van een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrieven vindt u terug onder brochures. 
 


Algemeen

  • Plaats Makkum

Kenmerken

  • Aantal woningen 10 woningen sloop met vervangende nieuwbouw

Locatie op kaart