Geen objecten gevonden

Terug naar overzicht

Wijkvernieuwing Compagnonstrjitte

Gorredijk

Aantal woningen: 28 te slopen, 26 nieuw te bouwen

Over dit project

Aan de Compagnonsstrjitte verhuurde Elkien 28 woningen uit 1955. Niet alleen de bouwkundige staat, maar ook de indeling van deze woningen voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. In 2018 hebben we opnieuw onderzoek gedaan. Naar aanleiding hiervan is besloten om de woningen te slopen in plaats van te verbeteren. Met de gemeente Opsterland bespraken we de voorstellen voor nieuwbouw en werkten we het plan verder uit.

Deze 28 adressen zijn gesloopt: Compagnonsstrjitte 2-28, 44-58, 49-51 en 35-41.
Hier bouwen we 26 nieuwe woningen terug. De plek waar voorheen de huisnummers 49 en 51 op stonden, blijft leeg.
We organiseerden in de periode een aantal bewonersbijeenkomsten waarin we de plannen deelden. Ook is hier verder over doorgesproken met kleine groepjes bewoners. 

Sociaal Plan

Het Sociaal Plan is sinds 1 juli 2020 van kracht.

Planning

De woningen zijn in de zomer van 2021 gesloopt. Op dit moment worden de nieuwe woningen gebouwd. 

Verhuur

Als de nieuwe woningen straks klaar zijn, hebben huurders uit de sloopwoningen voorrang op andere huurders. 

Duurzaam en toekomstbestendig

Vanuit de overheid is in het Energieakkoord onder andere bepaald dat er in 2030 20% minder energie verbruikt moet worden. Elkien wil bijdragen aan het verminderen van het energiegebruik door de woningen op energieneutraal niveau te brengen. Elkien spant zich hiervoor in door al haar woningen voor 2030 zo energieneutraal mogelijk te maken.

De nieuwe woningen die worden gebouwd, maken geen gebruik van fossiele brandstoffen, er is geen gasaansluiting. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst. De woningen hebben nog wel een stroomaansluiting.

Wat is er verder anders aan deze nieuwe woningen? In het kort betekent het dat de woning erg goed geïsoleerd is, op het dak liggen zonnepanelen en de woning is voorzien van moderne installaties. Omdat er geen gas is, wordt er elektrisch gekookt. 
De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen is voldoende voor het hele verbruik van de bewoner. Zoals verwarmen, ventileren, warm water, koken en het eigen energieverbruik (wassen, t.v. etc.). Wanneer de bewoner bewust omgaat met zijn energieverbruik hoeft hij geen stroom te kopen van het energiebedrijf.

Vragen?

Voor vragen kunt u bellen of mailen met Elkien op telefoonnummer 0513 - 635 735 of klantenservice@elkien.nl


Algemeen

  • Plaats Gorredijk

Kenmerken

  • Aantal woningen 28 te slopen, 26 nieuw te bouwen
  • Huurprijzen € 619,- en € 663,- (prijspijl 2020)

Planning

  • Start bouw 2021
  • Partijen

  • Aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma
  • Locatie op kaart