Geen objecten gevonden

Terug naar overzicht

Wijkvernieuwing Schoppershofstraat eo

Leeuwarden

Aantal woningen: 29 te slopen en 24 nieuw te bouwen

Over dit project

De woningen aan de Schoppershofstraat 2 t/m 24, het Cambuurstepad 69 t/m 87 en de Kalverstraat 9 t/m 21 voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom is ervoor gekozen de woningen niet te renoveren maar te slopen. In december 2018 is hiervoor de eerste bewonersbijeenkomst georganiseerd. De sloop van deze 29 woningen is toen aangekondigd. Er worden 24 woningen voor teruggebouwd in 3 verschillende woningtypes, te weten:

  • 10 woningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens aan het Cambuursterpad
  • 8 woningen voor senioren met een slaapkamer op de begane grond aan de Schoppershofstraat
  • 6 gezinswoningen aan de Kalverstraat

Na overleggen met de bewonerscommissie zijn nog twee bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de plannen nader toegelicht.

Duurzaam en toekomstbestendig

Vanuit de overheid is in het Energieakkoord onder andere bepaald dat er in 2030 20% minder energie verbruikt moet worden. Elkien wil bijdragen aan het verminderen van het energiegebruik door de woningen op energieneutraal niveau te brengen. Elkien spant zich hiervoor in door al haar woningen voor 2030 zo energieneutraal mogelijk te maken.

De nieuwe woningen die worden gebouwd maken geen gebruik van fossiele brandstoffen, er is geen gasaansluiting. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst. De woningen hebben nog wel een stroomaansluiting.

Wat is er verder anders aan deze woning? In het kort betekent het dat de woning erg goed ge├»soleerd is, op het dak liggen zonnepanelen en de woning is voorzien van moderne installaties. Omdat er geen gas is, wordt er elektrisch gekookt. 
De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen is voldoende voor het hele verbruik van de bewoner. Zoals verwarmen, ventileren, warm water, koken en het eigen energieverbruik (wassen, t.v. etc.). Wanneer de bewoner bewust omgaat met zijn energieverbruik hoeft hij geen stroom te kopen van het energiebedrijf.

Sociaal Plan

Sinds 1 september 2019 is het Sociaal Plan van kracht.

Planning

De planning is dat we in het najaar van 2020 starten met de sloop. De nieuwe woningen zullen in de loop van 2021 worden gebouwd. 

Verhuur

Huurders uit de sloopwoningen hebben voorrang op andere huurders. 

De leegstaande en leegkomende woningen in de buurt worden door vastgoedbeheerder Carex tijdelijk verhuurd.

Vragen?

Voor vragen kunt u bellen of mailen met Elkien op telefoonnummer 0531-635735 of klantenservice@elkien.nl

 

 


Algemeen

  • Plaats Leeuwarden

Kenmerken

  • Aantal woningen 29 te slopen en 24 nieuw te bouwen

Planning

  • Start bouw In de loop van 2021
  • Planning Najaar 2020 start sloop en in de loop van 2021 start nieuwbouw
  • Locatie op kaart