Geen objecten gevonden

Terug naar overzicht

Wijkvernieuwing Sinnebuorren e.o

Akkrum

Aantal woningen: 18

Over dit project

Duurzame wijkvernieuwing Sinnebuorren

De afgelopen 3 jaar is een groot deel van Sinnebuorren gesloopt. Hier heeft Elkien 68 huurwoningen gebouwd, opgeleverd en verhuurd. Het betreft hier grote en kleine gezinswoningen. Er zijn ook woningen en kavels verkocht in de wijk.

De nieuwe woningen in de wijk Sinnebuorren maken geen gebruik van fossiele brandstoffen, er is geen gasaansluiting. Hier zijn onze eerste NOM (nul op de meter) woningen gebouwd. Hiervan heeft Elkien er inmiddels al meer gebouwd. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst. De woningen hebben nog wel een stroomaansluiting.
 

Nieuwbouw laatste fase

De laatste fase van de wijkvernieuwing is de sloop van 44 appartementen aan de Rakswal en de Ulbe Twijnstrawei. Deze mooie locatie aan het water wordt in twee kavels opgedeeld. Eén kavel wordt verkocht, hier bouwt een ontwikkelaar 14 koop appartementen. De ontwikkelaar is Kuin Vastgoedbeleggingen B.V. uit Bovenkarspel, op dit moment bieden ze de woningen nog niet aan.

Op de prachtige locatie aan de Ulbe Twijstrawei bouwt Elkien 18 huurappartementen. Het complex wordt 5 lagen hoog, op de begane grond komen 2 appartementen en een berging voor iedereen. Op de 1e t/m 4e etage komen 4 appartementen per etage. Iedere woning zit op een hoek en heeft zicht naar twee kanten. Het zijn sociale verhuurwoningen voor 1 of 2 persoonshuishoudens, bij voorkeur ouderen. Dat betekent dat de huur lager is dan € 619,01. De woningen worden passend toegewezen volgens het inkomen: https://www.frieslandhuurt.nl/fileadmin/user_upload/10093_Schema_-_friesland_huurt.pdf

Planning

De sloop heeft inmiddels plaats gevonden. Daarna zijn er diverse onderzoeken op het terrein uitgevoerd en vinden de nodige voorbereidingen plaats om te kunnen bouwen. In de zomer van 2020 start de bouw en medio 2021 wordt de nieuwbouw opgeleverd.

Heeft u belangstelling voor deze appartementen?

Zorg dat u staat ingeschreven als woningzoekende op www.frieslandhuurt.nl . Enkele maanden voor de oplevering worden de woningen hier aangeboden, u kunt op een woning naar keuze reageren. Ongeveer de helft van de woningen zijn al toegewezen aan de bewoners die op deze locatie wonen of tijdelijk in een wisselwoning verblijven. De overgebleven woningen worden geadverteerd.

Vragen?

Voor vragen kunt u bellen of mailen met Elkien, op telefoonnummer 0513 635 735 of klantenservice@elkien.nl

 

 


Algemeen

 • Plaats Akkrum

Kenmerken

 • Woningtype Appartement
 • Aantal woningen 18

Planning

 • Start bouw Juni 2020
 • Datum van oplevering Voorjaar 2021
 • Partijen

 • Aannemer Van Wijnen
 • Eigenaar Elkien
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden