Wij voeren vanwege de maatregelen alleen spoedreparaties uit. Wilt u weten wat we wel of niet meer doen?

 

 

Klik dan hier voor meer informatie over onze aanpassingen

Thuis bij Hilda

Publicatiedatum: 30-11-2021

Hilda Hilverda verhuisde bijna twee jaar geleden vanuit Oudega naar Bolsward. Haar ouders, aan wie ze mantelzorg verleent, wonen daar ook. De tijd en aandacht die ze aan haar ouders besteedt combineert ze met haar werk als taxichauffeur en haar zorg voor hond en vier katten.

Hilda is een positieve, vrolijke aanpakker. Het ligt niet in haar aard om bij problemen te klagen en vervolgens af te wachten tot een ander het oplost. Liever draagt ze zelf een oplossing aan en gaat aan de slag. Het ‘probleem’ waar zij en andere buren mee zaten: de zwaar verwaarloosde tuin van een buurman. De oplossing: in gesprek gaan, hulp mobiliseren en met z’n allen de schouders eronder.

Hilda en een paar buren meldden zich ruim een jaar geleden bij Elkien met klachten over de tuin van haar buurman. Het was er een ondoordringbaar oerwoud geworden en het lag er vol met oude fietsen en andere rommel. “Op advies van adviseur bewonerszaken Bernard Dames ben ik gaan praten met de buurman”, vertelt Hilda. Uit het gesprek met de buurman bleek duidelijk dat het geen onwil was, maar dat hij gewoon niet wist hoe hij de chaos in zijn tuin moest aanpakken. Het was te veel uit de hand gelopen. Hilda heeft toen aangeboden te helpen en heeft hem (na overleg met Elkien) een voorstel gedaan. Ze spraken af dat Hilda de hele tuin zou opknappen en een deel van zijn tuin in bruikleen zou krijgen. Van dat stuk tuin zou zij dan ook het onderhoud op zich nemen. Hilda vertelt trots hoe ze samen met haar zoon Marco en een paar vrienden wekenlang bezig geweest zijn om alles op te knappen. Hilda: “Elkien zorgde voor containers voor alle rommel en het tuinafval. De buurman heeft nu nog een betegeld terras voor zichzelf met een hekje naar de rest van de tuin. Het leuke is dat hij nu zelf ook actief aan het tuinieren is geslagen. Hij kan mijn tuingereedschap gebruiken en is nu bezig met zijn voortuin. We kunnen het prima met elkaar vinden."

Bernard Dames is trots op het succesverhaal van Hilda en haar buurman. “Prachtig hoe buren met elkaar een manier vinden om hun leefomgeving te verbeteren zonder dat Elkien als handhaver hoeft op te treden. We zijn altijd bereid om zulke initiatieven te faciliteren; met middelen, hulp of advies.”

Heeft u ook overlast van uw buren? Hier leest u een paar tips voor een gesprek over overlast.

 

 

 

 

Deel deze pagina