Vragen over de huurverhoging? Kijk dan eerst op onze pagina over huurverhoging. Zo voorkomt u lange wachttijden aan de telefoon. Klik hier voor alle informatie

Thuis bij Arendje

Publicatiedatum: 13-04-2022

De 50-jarige Arendje Bakker woont in de Looiersbuurt in Bolsward, in een locatie van Talant voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij woont er nog maar een halfjaar, maar was al vanaf het begin gewend aan haar nieuwe plek.

Ze heeft dan ook een mooie eigen studio voor haarzelf en haar kat. Daarnaast geniet ze van de gezelligheid van zo’n 30 medebewoners. In de gemeenschappelijke woonkamer is altijd wel een van de andere bewoners of begeleiders aanwezig.

Arendje is vrolijk en actief en ze legt makkelijk contact. Dat kwam mooi van pas tijdens de periode dat het gebouw helemaal werd opgeknapt door Bouwbedrijf Lont. Arendje vertelt over die periode: “We hadden de hele tijd een heleboel bouwvakkers over de vloer. Allemaal aardige mannen dus ik vond het wel leuk; ik ga ze nog missen! We kregen nieuwe keukens, de huiskamers zijn vernieuwd en ook de buitenkant van het gebouw is helemaal opgeknapt. En de vloeren zijn vernieuwd en er is geschilderd. Op 21 mei 2022 is de verbouwing helemaal klaar. Dat gaan we vieren met een groot openingsfeest. Het wordt dan meteen een soort afscheidsfeest voor de bouwvakkers; die mogen ook komen.”

De bewoners van de Looiersbuurt worden begeleid door PB’ers, persoonlijk begeleiders. “Mijn PB’er is Linda”, vertelt Arendje. “Ze helpt me met alles. Ze regelt bijvoorbeeld de dingen met mijn bewindvoerder. Dus ik kom niet meer in de problemen met geld. Hiervoor woonde ik aan de Waterkers in Sneek, ook van Talant. Daar was ik vaak boos en onrustig. Nu gaat het beter, het is hier wat rustiger en dat is beter voor mij. Al zou ik wel gewend moeten zijn aan drukte, want ik kom uit een gezin van 10 kinderen. Zelf heb ik ook drie kinderen maar die wonen niet in de buurt.”

“Op maandag en woensdag ga ik naar Sneek om te werken. Ik werk in een bakkerij, ik maak taarten. De andere dagen ben ik hier in Bolsward. Hier vermaak ik me ook prima. Alles mag en er moet niks. Ik denk niet dat ik hier ooit nog weg ga. Behalve dan als ik in een rolstoel kom of zo, want dat kan hier niet.”

 

Deel deze pagina