Thuis bij Anher

Leestijd: 2 min

Anher Alnashy is geboren in Bagdad, maar opgegroeid in Leeuwarden. Hij was 1 jaar oud toen hij met zijn ouders emigreerde naar Nederland. Sinds een paar maanden woont hij met zijn jongere broer in een appartement aan de Sweelinckstraat in Leeuwarden. Hiervoor deelden ze een flatwoning in het Valeriuskwartier.

 Anher is een rustige, vriendelijke jongeman met veel energie. Hij werkt als fysiotherapeut bij Fysio 058. Ook volgt hij een driejarige masterstudie manueel therapie in Amersfoort. En dan traint hij ook nog drie à vier keer per week in de sportschool. De tijd die dán nog overblijft besteedt hij aan uitgaan met vrienden, computergamen en films kijken. En o ja, de tuin kost ook wel wat tijd. 

Anher: “Een vol programma ja. Mijn baan van 30 uur per week is fysiek zwaar werk. Ongeveer elk halfuur behandel ik één persoon en zeker als er veel gemasseerd moet worden, is dat behoorlijk intensief. Maar ik doe ook dry needling behandelingen. Dat is voor mij minder zwaar.”

“Voor mijn studie in Amersfoort moet ik ongeveer eens per drie of vier weken een weekend de schoolbanken in. En ik besteed in die drie of vier weken zo’n 20 uur aan thuisstudie. Manuele therapie is een waardevolle toevoeging aan mijn werk als fysiotherapeut. Ik kan dan ook ‘kraken’, wat heel effectief kan zijn bij pijnklachten aan nek of rug.” 

Het samenwonen met zijn broer bevalt Anher goed. “We kunnen het heel goed met elkaar vinden, dus het is wel gezellig. Zolang we geen van beide een partner hebben is dit ideaal, ook vanwege de kosten. Over kosten gesproken: we zijn erg blij met de 17 zonnepanelen die hier op het dak liggen. We hebben nu nauwelijks een energierekening. Al weten nog niet hoe dat in de winter zal zijn. Deze woning is gasvrij. Koken op inductie vond ik in het begin lastig, maar het begint al aardig te wennen.”  

“Toen ik zelf een poosje onder behandeling was van een fysiotherapeut, werd ik enthousiast over dit vak. En het ligt me prima! Ik werk nu twee jaar bij Fysio 058. Ooit hoop ik een eigen praktijk te hebben waar ik als manueel therapeut mensen kan helpen. Maar, eerst mijn studie afronden; nog twee jaar te gaan.”