Thuis bij Adrie

Leestijd: 2 min

Adrie ter Bekke (76) woont sinds een jaar in appartementencomplex it Heechhout in Bolsward. In 2018 overleed zijn vrouw en na een paar jaar alleen in een (te) groot huis, ging hij op zoek naar iets nieuws. Hij verruilde zijn huis met flinke tuin voor een appartement op de derde verdieping. Toch vond hij al heel snel zijn draai.

Adrie ter Bekke is een energieke en actieve man. Blijkbaar straalt dat van hem af want hij was nog maar net verhuisd of hij werd al gevraagd voor de activiteitencommissie. Hij kon meteen aan de slag als penningmeester. Adrie: “Het was vlak na corona dus iedereen had veel zin om weer gezellige dingen te ondernemen. Er is hier elke dag wel iets te doen. Koffie, biljarten, koersbal, bingo, gymnastiek, muziek of een feest. Hier is altijd reuring. En binnenkort jeu de boules natuurlijk!”

De gloednieuwe jeu de boules-baan is te danken aan Adrie. Hij vroeg bij verschillende fondsen subsidies en bijdragen aan. Hij kreeg het voor elkaar dat er op het binnenterrein van it Heechhout nu twee jeu de boules-banen liggen. “We kunnen niet wachten tot we de banen in gebruik kunnen nemen”, zegt hij. “Ze zijn nu nog afgedekt met zeil. maar zodra het beter weer is, gaan we spelen. Ik weet zeker dat er veel gebruik van wordt gemaakt.”

Behalve voor de activiteitencommissie weten de bewoners van it Heechhout Adrie ter Bekke voor van alles te vinden. “Ik treed vaak op als contactpersoon voor Elkien of instanties als Delta glasvezel. Ook regel ik de verhuur van de zaal en de logeerkamers. Maar ik ben niet alleen hier in huis actief. Ik ga elke dag wandelen met nog twee mannen en in het weekend ben ik te vinden bij voetbalvereniging ONS in Sneek. Daar doe ik ook vrijwilligerswerk. In mijn eentje in huis blijven zitten is niks voor mij. Je moet er wat van maken!”