Peter van de Weg over koers houden in zwaar weer

Publicatiedatum: 10-01-2023

Met het afschaffen van de verhuurderheffing is er geld voor corporaties om te investeren. Daarover zijn uitdagende nationale prestatieafspraken gemaakt. Maar ja, stikstof, oplopende bouwkosten, stijgende inflatie en rente... Hoe houd je, zeker ook financieel, koers in deze turbulente tijden?

Directeur bestuurder Peter van de Weg volgde de opleiding 'Koers houden in zwaar weer'. In een interview dat hij gaf aan de Finance Ideas Academy vertelt hij over de uitdagingen waar woningcorporaties voor staan. Hij zegt er over: "De opgave in de samenleving is enorm en is er de afgelopen jaren ook niet minder op geworden. Kijk je naar de energiecrisis, verduurzaming, de woningcrisis, stikstofcrisis of de beschikbaarheid van woningen, dan zie je dat het een enorme klus is om betaalbare en duurzame woningen in een prettige leefomgeving te bieden.

Elkien noemt zich de thuiscorporatie. En dat voelen we ons ook. We gaan voor tevreden bewoners die zich welkom, gewaardeerd en vooral thuis voelen in een woning van Elkien. Maar in deze turbulente tijd kan niet alles. Er staan de komende 10 jaar onder andere 3 hele grootschalige wijkvernieuwingen op het programma. Dat gaat over duizenden woningen en over honderden miljoenen euro's. Het is heel belangrijk om goed na te denken over de financiƫle continuiteit op de lange termijn. Hoe kun je financieel sturen en bijsturen?"

Lees hier het hele interview met Peter van de Weg en wat de opleiding 'Koers houden in zwaar weer' hem gebracht heeft.

Deel deze pagina