Geen objecten gevonden

Nog geen rookmelders? Neem contact op met het installatiebedrijf.

Publicatiedatum: 04-08-2022

Vanaf 1 juli 2022 moet op elke verdieping in een woning in Nederland een rookmelder hangen. Ook Elkien wil aan deze verplichting voldoen. Heeft u nog geen rookmelders? Dan heeft u kortgeleden een brief van ons ontvangen. Eerder heeft u hierover ook brieven ontvangen van Feenstra, Breman of de Energiewacht. Dit zijn de installatiebedrijven die de rookmelders plaatsen voor Elkien. En ook in ons bewonersblad heeft u kunnen lezen over het belang van rookmelders.

Waarom is een rookmelder belangrijk?
Vooral ’s nachts is de rookmelder een levensredder. De meeste slachtoffers bij brand vallen namelijk in de nacht. Dit komt omdat we niets ruiken als we slapen. Hierdoor worden we te laat wakker als er brand is. De rook staat dan al in onze slaapkamer en kan ervoor zorgen dat we binnen enkele minuten bewusteloos raken. Een rookmelder merkt de rook al op voordat het in de slaapkamer is en slaat alarm. We ruiken dan misschien niks als we slapen, maar horen kunnen we zeker wel!

Elkien zorgt voor de rookmelders. Werkt u met ons mee?
Wij hebben ons uiterste best gedaan al onze woningen op tijd te voorzien van een rookmelder. Hierbij hebben we uw hulp hard nodig. Heeft u nog geen rookmelder? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met het installatiebedrijf? De contactgegevens staan in de brief. Heeft u geen brief en weet u niet met welk bedrijf u contact moet zoeken? Vraag het na via de chat of vul het contactformulier in op onze site. Bellen kan natuurlijk ook: 0513 635 735.

Schade door brand en de verzekering
Schade door brand aan de woning zelf valt onder de opstalverzekering. Deze verzekering regelen wij als verhuurder van uw woning. Een inboedelverzekering regelt u zelf. Met inboedel bedoelen we de eigendommen in en om uw huis die u kunt verplaatsen. Vanaf 1 juli kan de verzekeraar bij brand een expert laten onderzoeken of elke verdieping een werkende rookmelder had. Is dit niet het geval? Dan kan de verzekeraar besluiten de schade slechts gedeeltelijk of helemaal niet te vergoeden. Heeft u geen rookmelders? Dan kan u dat bij brand dus veel geld kosten. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak met het installatiebedrijf .

U heeft al rookmelders en toch een brief van ons ontvangen?
Dan hoeft u niets te doen en kunt u de brief weggooien. Via het installatiebedrijf ontvangen wij dan alsnog een melding dat uw woning al een rookmelder heeft. Deze gegevens worden steeds bijgewerkt maar toch kan daar soms wat vertraging in optreden.

Deel deze pagina