Geen objecten gevonden

Nationale burendag | 25 september

Publicatiedatum: 24-09-2021

Op zaterdag 25 september is het nationale burendag. Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd. De dag is bedoeld om buren met elkaar in contact te brengen en de onderlinge betrokkenheid in wijken te vergroten. Iets wat Elkien van harte ondersteunt.

Dit jaar besteden we er op verschillende manieren aandacht aan. Op vrijdag 24 september delen we samen met ketenpartner Bouwgroep Dijkstra Draisma en bewonersorganisatie Nieuw Elan thee en brownies uit in Leeuwarden. Met huurders en omwonenden in de Oost Indische buurt sluiten we daarmee een periode van 4 jaar wijkvernieuwing en de oplevering van maar liefst 202 nieuwe woningen af. De boodschap is: morgen is het burendag, maak kennis met je buur(t). Wie nodig jij uit voor een bakkie met iets lekkers?

Op zaterdag 25 september zijn we aanwezig op Het Eiland in Sneek. Deze wijk staat juist aan de vooravond van een grote wijkvernieuwing. Samen met de gemeente Súdwest-Fryslân en Accolade trekken we samen op in het toekomstbestendig maken van deze wijk. Op initiatief van de gemeente zijn er verschillende activiteiten die de tot doel hebben de wijk zo goed mogelijk mee te nemen in de plannen voor de verduurzaming. Wethouder Erik Faber zegt er over: "Burendag is een uitgelezen kans om aandacht te geven aan het thema en ondertussen een ontspannen dag te hebben met elkaar". Zelf fietst hij zaterdag met een bakfiets door de wijk om duurzame cadeautjes uit te delen. Ook zijn er activiteiten voor kinderen en volwassenen, muziekoptredens en worden er 1000 bloembollen geplant in de wijk. Inwoners kunnen onder het genot van een hapje en drankje in gesprek met de gemeente, Accolade, en Elkien over de plannen.

Deel deze pagina