Het is nu echt winter! Maar, hoe houdt u het binnen comfortabel?

Leestijd: 3 min

De stuifsneeuw en de wind zorgen er in sommige woningen voor dat dat de sneeuw door de kieren naar binnendringt. Helaas kunnen wij onze vakmannen hiervoor niet de weg op sturen, het is momenteel meer glijden dan rijden. Lees hier wat u zelf kan doen niet alleen tegen binnendringende sneeuw, maar bv ook tegen vastgevroren sloten.

Heeft u nu ineens last van lekkage?

Door de combinatie van harde wind en sneeuw is de stuifsneeuw tussen de kieren gekropen. Denk aan kieren van roosters, deur- en raam kozijnen maar ook dakpannen en dakgoten. Omdat de temperatuur nu rond de 0 graden is en het zonnetje schijnt, smelt de sneeuw tussen de kieren. Hierdoor drupt het soms ook naar binnen.

Dat betekent niet dat er een lekkage is. Zodra de sneeuw weg is, zal het druppen stoppen. Als u in staat bent de sneeuw te verwijderen lost dit al veel op. Dit kan met een harde bezem of veger. Blijft er na het sneeuwvrij en droogmaken toch lekkage? Neemt u dan contact met ons op.

Er komt sneeuw naar binnen via de (voor)deur of ramen

Tochtstrippen kunt u met vaseline insmeren zodat de rubbers flexibel blijven en dus beter afsluiten. Daarnaast kunt u er een voorruitfolie (tegen ijs op uw autoruiten) of badhanddoek voor leggen. Verzwaar het eventueel met een plank.

Mijn slot is bevroren

Hiervoor kunt u sloten ontdooier (bijvoorbeeld WD40) in het cilinder spuiten. Pas op met warm water; wanneer dit afkoelt kan het weer bevriezen! Opwarmen met een föhn kan ook helpen.

Door de hevige sneeuwval is mijn voordeur niet bereikbaar

Iedere huurder houdt zijn eigen pad van de voordeur schoon. Heeft u een goede sneeuwschuiver en bent u lekker bezig? Misschien kunt u die ene buurman die slecht ter been is of oudere buurvrouw ook helpen!

Mijn(kunststof) raam of deur sluit niet goed

Dit kunt u insmeren met WD40.

Vriezen de tochtstrippen vast aan het kozijn?

Als u deze insmeert met vaseline is dit vaak opgelost.

Mijn CV ketel heeft een storing, het is koud in huis

Afhankelijk van waar u woont kunt u hiervoor bellen met Feenstra, Breman of de Energiewachtgroep.

Als een afvoer van de cv bevroren of verstopt is kunt u ook RRS inschakelen.

Zorg voor zo min mogelijk afkoeling in huis

Werkt uw ketel wel, maar krijgt u het niet warm in huis? Zet de verwarming als u naar bed gaat niet kouder dan 15 graden.

Woont u gasloos of heeft u vloerverwarming? 

Zet dan de verwarming niet kouder dan 18 a 19 graden, het duurt anders erg lang voordat uw huis opwarmt.

Vul uw CV- Ketel ook op tijd bij, de ketel draait overuren, let er daarom extra op. Hier is een video waarin onze vakman uitlegt hoe u de ketel bijvult: klik voor de video

Laat niet onnodig lang uw deur naar buiten open staan. Moet de voordeur open? Zorg er dan voor dat de andere deuren van de warme ruimtes dicht zijn. De kou komt dan niet verder dan de gang. Het is dan eigenlijk een soort sluis.

Kunt u de sneeuw- of kouoverlast zelf door omstandigheden niet oplossen?

Dan willen wij natuurlijk wel met u meedenken. Neem contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via de chat of telefonisch.

We hopen dat u het binnen warm en comfortabel houdt en dat de sneeuw buiten vooral voor plezier zorgt.

Wees voorzichtig als u nog op pad moet en let een beetje op elkaar.