Geen objecten gevonden

Hand-tekening onder intentieverklaring Leeuwarden Oost

Publicatiedatum: 19-10-2021

Donderdag 14 oktober zette directeur-bestuurder Chantal Droste een hand-tekening onder de intentieverklaring voor het Programma Leeuwarden Oost.

Met deze ondertekening in vingerverf heeft Elkien zich verbonden aan de ambities voor het Programma Leeuwarden Oost. Dit programma zal de komende 20 jaar een grote bijdrage leveren aan het vergroten van de leefbaarheid en het terugdringen van armoede in dit deel van de stad. 

In totaal hebben 48 maatschappelijke- en bewonersorganisaties zich aangesloten bij dit plan. Ze gaan de komende jaren samen optrekken en zich inzetten voor de wijken Oud-Oost, Bilgaard, de Vrijheidswijk, Heechterp-Schieringen en Cammingaburen. Deze ondertekening is de eerste officiƫle stap.

De ambities richten zich op alle inwoners, maar de focus ligt op nieuwe generaties. Het doel is de kwaliteit van leven in deze wijken vooral voor kinderen flink te verbeteren. Zodat over de periode van 20 jaar hun toekomstperspectief positief verandert. Er zijn daarbij 4 pijlers: leren, werken, wonen en gezondheid.

"Een handtekening zetten met vingerverf was een mooie en symbolische markering van de aftrap van het programma." De ondertekening vond plaats op een passende locatie: IKC (Integraal Kind Centrum) Trianova in Camminghaburen.

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina