Vragen over de huurverhoging? Kijk dan eerst op onze pagina over huurverhoging. Zo voorkomt u lange wachttijden aan de telefoon. Klik hier voor alle informatie

Gedicht 'Thuis' op zijgevel aan Julianalaan

Publicatiedatum: 18-05-2022

In november 2021 vierden we de 1000ste woningverbetering. We voerden dit samen met onze ketenpartner Dijkstra Draisma uit. Deze woning was onderdeel van het project aan de Julianalaan en in de Breitnerstraat in Leeuwarden. De bewoner is singer-songwriter en dichter Melvin van Eldik.

Thuisvoelen
Melvin woont al bijna zijn hele leven in de Breitnerstraat en omgeving. We vroegen hem een gedicht te schrijven met als thema: Thuis. Het gedicht verwoordt wat thuisvoelen in deze vertrouwde omgeving voor hem betekent. Het gedicht staat nu als blijvende herinnering op een van de zijgevels aan de Julianalaan.

Bekijk hier het filmpje waarin Melvin zijn gedicht voordraagt.

Grootschalig project
In totaal werden er aan de Julianalaan en in de Breitnerstraat 270 woningen duurzaam verbeterd. De keuken, de douche, het toilet, de plafonds en de kozijnen zijn vervangen. Daarnaast zijn alle woningen aangesloten op een eigen collectief verwarmingssysteem. Het project startte in maart 2020. Ondanks de bijzondere corona omstandigheden werd het toch in december afgerond.

Collectief warmtesysteem
De woningen zijn aangesloten op een eigen ontwikkeld, innovatief collectief warmtesysteem. Ook plaatsten we zonnepanelen op het dak. Met al deze maatregelen zijn deze woningen uit 1959 gasloos en helemaal klaar voor de toekomst.

Ketensamenwerking
Elkien en Bouwgroep Dijkstra Draisma werken sinds 2016 succesvol samen. We verbeteren en bouwen huurwoningen. We werken met vaste partners intensief samen aan de ambitie woningen toekomst bestendig te maken. Van de 1000 woningen zijn er bijna 500 gasloos gemaakt. Met deze 1000ste woningverbetering blikten we feestelijk terug op de samenwerking. Maar kijken we tegelijk vol vertrouwen naar de toekomst.

 

Deel deze pagina