Geen objecten gevonden

Feestelijk start werkzaamheden Hollanderwijk

Publicatiedatum: 14-06-2022

In het tweede kwartaal van 2022 starten we met onderhoudswerkzaamheden in de Leeuwarder Hollanderwijk. Deze wijk ligt direct achter het centraal station en is een van de mooiste authentieke wijken van de stad. Het is een beschermd stadsgezicht en sinds 2002 een Rijksmonument. De wijk is ontworpen door de Friese architect Willem Cornelis de Groot en opgeleverd vanaf 1917. In mei 2022 zijn we gestart met onderhoudswerkzaamheden aan 177 woningen in deze wijk die worden uitgevoerd door onze ketenpartner Lont.

Op donderdag 2 juni was de officiële feestelijke aftrap. Bij het Hollanderhûske gaven Peter van de Weg (directeur-bestuurder Elkien) en Jetze Lont (directeur bouwbedrijf Lont) een korte toelichting op het project. 'Thuis in de Hollanderwijk'. Marga Garm (voorzitter huurdersvereniging Hollanderwijk) vertelde iets over de inbreng en rol van de huurdersvereniging.

Daarna legden twee bewoners symbolisch, de speciaal voor dit project ontwikkelde dakpannen, op een klein demo dakje. En dit waren niet zo maar twee bewoners maar de langst en kortst 'zittende' huurders van Elkien in de Hollanderwijk. De heer Gutman woont er al sinds het begin van de jaren 70 en de heer Vlak sinds mei van dit jaar. Daarna zong de wijkband nog een lied en was het tijd voor een hapje en een drankje.

 

 

Deel deze pagina