Geen objecten gevonden

Energie bespaarmarkten Opsterland druk bezocht

Publicatiedatum: 16-12-2022

De energieprijzen zijn hoger dan ooit. Speciaal voor huurders organiseerde de gemeente Opsterland verschillende energie bespaarmarkten. Woensdag 14 december vond de laatste plaats in Wijnjewoude. Net als de voorgaande markten in Beetsterzwaag, Gorredijk en Ureterp werd ook deze markt goed bezocht.

Subsidieregeling van de gemeente
Vanuit een subsidieregeling (RREW) van de gemeente kregen bezoekers van deze bespaarmarkten munten ter waarde van 100 euro om uit te geven aan energiebesparende producten. Met kleine aanpassingen in de woning is het al mogelijk om energie te besparen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van tochtstrippen of radiatorfolie.

Medewerkers Elkien aanwezig
Medewerkers van Elkien waren bij deze markten aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden voor energiebesparing, in gesprek te gaan met onze huurders en te ondersteunen bij eventuele betalingsproblemen. Daarnaast is Elkien natuurlijk al langere tijd hard aan het werk om al haar woningen te verduurzamen. Woningen met energielabels E,F en G pakken we de komende jaren versneld aan.

Wijnjewoude energieneutraal (WEN)
Wijnjewoude is sinds oktober 2020 een proeftuin in het programma aardgasvrije wijken van de rijksoverheid. WEN heeft zich tot doel gesteld om voor het hele dorp Wijnewoude veertig procent energie te besparen. De energie bespaarmarkt van 14 december draagt hier aan bij. 

 

Deel deze pagina