Geen objecten gevonden

Elkien verkoopt voormalig ASR-gebouw in Woudsend

Publicatiedatum: 07-10-2019

In goed overleg en in nauwe samenwerking met Dorpsbelangen Woudsend en gemeente Súdwest-Fryslân heeft Elkien een geschikte koper gevonden voor het voormalige kantoorgebouw van ASR (voorheen Woudsend Verzekeringen).

Sijperda Beheer Sneek  is de koper en  ontwikkelaar die het gebouw een invulling zal geven, die aansluit bij de wensen vanuit het dorp. Een belangrijke voorwaarde bij de verkoop.

Plan dat bijdraagt aan de leefbaarheid
Belangstellende kopers is gevraagd om een plan te presenteren dat bijdraagt aan de leefbaarheid van Woudsend. Bedoeling is dat in het gebouw in ieder geval appartementen voor ouderen, ook in  sociale verhuur, gerealiseerd worden.  Hierin kan eventueel ook zorg verleend worden. Ouderen kunnen dan langer in Woudsend blijven wonen. Na een zorgvuldige procedure is de keuze op Sijperda Beheer Sneek gevallen als meest geschikte partij.

Verkoop bij inschrijving
DB Woudsend is reeds sinds lange tijd bezig om ouderenhuisvesting in Woudsend te realiseren. Elkien heeft het voormalig ASR gebouw in 2013 gekocht met het idee om er ouderen te huisvesten. Door de naweeën van de crisis, gewijzigde wetgeving en voortschrijdend inzicht heeft Elkien in 2018 besloten het gebouw niet zelf te ontwikkelen. In juli 2019 besluiten de betrokken partijen gezamenlijk dat Elkien het gebouw bij inschrijving gaat verkopen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden