Geen objecten gevonden

Een bord vol verhalen

Publicatiedatum: 28-06-2022

In Gorredijk bouwen we 26 nieuwe woningen in de Compagnonstrjitte. Het schiet al lekker op. Voor de bewoners die nu tijdelijk ergens anders wonen en straks terugkeren naar hun vertrouwde stek, organiseerden we op donderdag 23 juni een bijzonder moment.

Terwijl een hoogwerker onder de stralende zon het dak op een van de woningen in aanbouw tilde, kwamen de terugkerende bewoners bij elkaar om een bijzondere handeling te verrichten. Op een speciaal hiervoor ontwikkeld bord, schreven zij een boodschap of herinnering die vertelt wat thuiskomen in de Compagnonstrjitte voor hen betekent. Dit bord wordt in de muur van een van de woningen geplaatst. En als de woningen dan ooit weer eens worden afgebroken... Dan hebben de vinders een mooi verhaal te vertellen.

Aan de Compagnonsstrjitte verhuurde Elkien 28 woningen uit 1955. Niet alleen de bouwkundige staat, maar ook de indeling van deze woningen voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. In 2018 hebben we de staat en situatie goed onderzocht en is besloten de woningen te slopen in plaats van te verbeteren. Dit gebeurde in het voorjaar van 2022.

De nieuwe woningen zijn gasloos, zeer goed geïsoleerd en energieneutraal. Op het dak liggen zonnepanelen en de woning is voorzien van moderne installaties. Omdat er geen gas is, wordt er elektrisch gekookt. De terugkerende en nieuwe bewoners nemen in het najaar van 2022 hun intrek in de woning.

Deel deze pagina