Geen objecten gevonden

Baas van Morgen | Directeur maakt plaats voor jongedame

Publicatiedatum: 15-01-2020

Elkien is trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC 'Baas van Morgen'. Op 23 januari 2020 staat directeur Peter van de Weg voor één dag zijn stoel af aan een leerling van het VMBO. Hiermee maakt Elkien deel uit van een groot gezelschap van organisaties die meedoen aan dit evenement. Maar liefst 317 Bazen van Morgen komen die dag in het hele land in actie.

Door mee te doen met Baas van Morgen strijdt Elkien, samen met non-profitorganisatie JINC tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Met dit evenement is aandacht voor het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol het kind ook is.

De Baas van Morgen van Elkien is de 16 jarige Kaylinn uit Leeuwarden. Op 23 januari wordt ze door de Baas van Vandaag Peter van de Weg, opgehaald met een bedrijfsauto. Samen gaan ze naar het Natuurmuseum Fryslân voor de kick-off van deze dag. Hier ontmoeten de twee alle andere Bazen van Morgen uit Leeuwarden en omstreken. Burgemeester Sybrand Buma verzorgt de aftrap.

Daarna is het tijd voor Kaylinn om op pad te gaan. Ze heeft aangegeven dat ze graag mee wil denken over sociale aspecten die thuiscorporatie Elkien raken. Eerst heeft ze daarom een ontmoeting met een Adviseur Bewonerszaken en een Buurtconciërge in Leeuwarden. Ook gaat ze de wijk in. Daarna is het tijd voor een gesprek met het dorpenteam in Grou. De Baas van Morgen maakt op deze manier kennis met verschillende mensen die dagelijks bezig zijn met de leefbaarheid in de buurten en wijken van Elkien. Door mee te doen krijgt Elkien de kans de eigen organisatie te bekijken door de bril van een jongere. En Kaylinn gaat met een rugtas vol kennis en ervaring weer naar huis.

JINC Baas van Morgen wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Er doen kinderen en bazen mee uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden