Asbesttoepassingen in uw woning?

Vul hieronder uw postcode en huisnummer in en u krijgt een overzicht van de mogelijke asbesttoepassingen in uw woning.

In veel woningen die gebouwd zijn voor 1994 is asbest gebruikt. Dit type asbest is niet gevaarlijk mits er niets mee wordt gedaan, zoals erin boren, zagen of het materiaal verwijderen. Om te voorkomen dat u per ongeluk met asbestdeeltjes in aanraking komt, is het goed om te weten op welke plaatsen in uw woning asbest voorkomt.

Asbest op andere plaatsen dan het resultaat aangeeft

De afgelopen tijd hebben we steekproefsgewijs een inventarisatie gedaan bij onze huurwoningen. Het is goed mogelijk dat specifiek uw huurwoning niet is geïnventariseerd, maar bijvoorbeeld eenzelfde type woning in uw complex of straat. We kunnen daarom alleen een schatting geven van de plekken waarin asbest voorkomt in uw woning.

Het is ook mogelijk dat een vorige bewoner materiaal heeft gebruikt dat asbest bevat. Dit komt voor in bijvoorbeeld vinyltegels en vinylzeil van voor 1984 en in huishoudelijke apparaten van voor de jaren tachtig die warmte uitstralen zoals een gevelkachel. 

Bij twijfel neem contact met ons op

Wilt u klussen of verbouwen en twijfelt u of er asbesthoudend materiaal aanwezig is? Neemt u dan eerst contact op met Elkien op telefoonnummer 0513 – 635 735. Verwijder nooit zelf het asbest uit uw woning.   

Meer informatie vindt u ook op www.infomil.nl/asbestwegwijzer

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.