meiden hangen aan balk

Verschillende percentages

U heeft een brief van ons ontvangen met daarin de aankondiging van de jaarlijkse huurverhoging. Hierin staat ook welk percentage huurverhoging u krijgt. Klik op het percentage wat voor u van toepassing is, voor meer informatie.

 

Welke huurverhoging is toegestaan voor u?

- Huishoudens met een belastbaar jaarinkomen* tot 41.056 euro kunnen maximaal een huurverhoging krijgen van 3,9 procent (inflatie van 1,4 procent plus 2,5 procent).

 

- Huishoudens met een belastbaar jaarinkomen boven de 41.056 euro kunnen macimaal 5,4 procent meer gaan betalen (inflatie van 1,4 procent plus 4 procent).

 

- Als u in 2016* meer verdiende dan 41.056 euro, kunt u een extra huurverhoging krijgen. Daarmee wil de overheid mensen met een wat hoger inkomen stimuleren om te verhuizen, zodat hun woning vrijkomt voor mensen die minder verdienen.

 

* De overheid kijkt naar het totale huishoudinkomen over 2016. Hiervoor telt het inkomen van alle mensen die op het adres wonen. Van personen die op 1 januari jonger waren dan 23 telt alleen het bedrag boven 19.758 euro (het minimumloon 2016) mee.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.