bootje

Bezwaar maken

Wilt een bezwaar indienen? Wij leggen hieronder uit welke stappen u en Elkien dan nemen.

 

Datum om in te dienen
Dien het bezwaar met de relevante bewijsstukken in voordat de huurverhoging ingaat, dus voor 1 juli 2018. 

Voorbeeldbrief
Het bezwaar dient u schriftelijk in (per mail of brief). Op www.huurcommissie.nl vindt u een modelbrief die u hiervoor uitstekend kunt gebruiken. Deze brief kunt u per mail sturen naar de huurverhoging@elkien.nl. Vermeld dan in het onderwerpveld: bezwaar huurverhoging.

Hulp nodig bij het indienen van bezwaar?

U kunt altijd de hulp inschakelen van uw huurdersvereniging als u daar behoefte aan hebt. Dat kan zijn Nieuw Elan of De Bewonersraad.

 

Is Elkien het met uw bezwaar eens?
Dan wordt uw huurverhoging aangepast. Wij passen het dan zo snel mogelijk aan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2018. Hiervan ontvangt u schriftelijk bericht.

 

Is Elkien het niet met u eens?
Dan vraagt Elkien voor 12 augustus aan de Huurcommissie om de redelijkheid van de huurverhoging te beoordelen. De uitspraak van de Huurcommissie is bindend, tenzij u of Elkien een procedure bij de kantonrechter start. Dit moet dan wel binnen acht weken na de uitspraak van de Huurcommissie gebeuren.

 

Betaal wel uw huur door
Heeft u bezwaar gemaakt, maar nog geen antwoord gekregen van de Huurcommissie? Betaal dan in ieder geval de ‘oude’ huur door. Het is verstandig om het bedrag van de huurverhoging te reserveren. Stel dat de Huurcommissie u ongelijk geeft, dan moet dit alsnog betaald worden.

 

Heeft u vragen?
Stel ze dan gerust, dit kan eenvoudig via het contactformulier, of via het telefoonnummer 0513 635 735 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.