Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
13-10-2016

Verhalenroute door de Oost-Indische buurt

Vanuit het Goena Goena-project, dat is opgezet vanwege de wijkvernieuwing in de Oost Indische buurt, is een eigenzinnige wandeling georganiseerd. In de route zijn huiskamervertellingen, gedichten, huiskamerconcerten en andere kunstuitingen op verschillende locaties.

 

De verhalen route

De wandelaars starten bij de Cambuurbar en gaat door de Oost Indische buurt. De route gaat langs leegstaande woningen, welke zullen worden gesloopt en langs de stegen en de poorten in de Insulindestraat. Tijdens de wandeling vertellen bewoners verhalen in huiskamers, klinken er afscheidsliederen en is er een als huiskamerconcert met country en gospel of is er een foto-expositie. Dit alles wordt uitgevoerd door de vele creatieve talenten en muzikanten die in de wijk wonen. Zoals de schrijver & dichter Arjan Hut en gitarist & singer-songwriter Pieter van der Bij.

 

Verhalenhuisjes in de route

De afgelopen maanden verzamelden buurtbewoners onder artistieke leiding van Siska Alkema, verhalen. Van deze verhalen maakten ze verhalenhuisjes. Betonnen huisjes die samen een kunstwerk vormen om de verhalen te bewaren. Deze verhalenhuisjes krijgen ook een speciale plek in de verhalenroute.

 

Alles in een boek

Begin 2017 wordt een speciaal boek uitgegeven. De vertelt over de historie van de wijk, maar beschrijft vooral verhalen en portretten van bewoners die ontroeren, je laten glimlachen of doen verbazen.

 

Goena Goena is een onderdeel van het community art programma ‘De Reis’ van Keunstwurk.

 

Info 22 oktober 2016

Start vanuit de Cambuurbar - Insulindestraat 44-50 Leeuwarden
Tijdstip: inloop vanaf 15.00 uur – aanvang verhalenroute: 15.30 uur .
Duur: pm. 1,5 uur.
Deelname is kosteloos, wel aanmelden via: info@siska-alkema.nl of 06-41503716.

Het project kunt u ook volgen op Facebook pagina: Goena Goena Leeuwarden.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.