Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
10-06-2013

Feestelijke oplevering vernieuwing Romke van Damwei Tijnje

Op vrijdag 7 juni is in dorpshuis De Trekkerstinte in Tijnje de vernieuwing van de Romke van Damwei officieel opgeleverd. De vernieuwing van de straat in Tijnje was een gezamenlijk project van de gemeente Opsterland en Elkien, dat in nauwe samenspraak met Plaatselijk Belang Tijnje en de bewoners is uitgevoerd.

 

Samen met bewoners en andere genodigden werd vrijdagmiddag de oplevering van de wijkvernieuwing gevierd. Na drie jaar is de straat klaar. Wethouder Wietze Kooistra, voorzitter van het Plaatselijk Belang Marc Mulder en projectontwikkelaar Egbert Heida van Elkien hielden een korte toespraak.

 

De vernieuwing van de straat werd officieel opgeleverd door de oudste bewoner en de jongste bewoner: Mevrouw Veenema-Popma (91 jaar) en Brandon de Jong (2 jaar) knipten bij de speeltuin een lint door waardoor er ballonnen de lucht in gingen. Vervolgens lieten basisschoolkinderen van c.b.s. De Rank en o.b.s. De Pols ook ballonnen los. Aansluitend konden de bewoners genieten van een buurtbarbecue.

 

 

De gemeente en Elkien hebben in 2007 besloten om met een gezamenlijke project de kwaliteit van de Romke van Damwei te verbeteren. In 2010 is gestart met de werkzaamheden voor de vernieuwing van de straat. Er zijn 20 woningen gesloopt. Daarvoor in de plaats zijn 16 nieuwe woningen gebouwd (deels huur, deels koop). Ook is In de straat nieuwe riolering aangebracht, de weg is opnieuw ingericht en het middenterrein (o.a. de speeltuin) is opgeknapt. De bewoners zijn nauw betrokken geweest bij het project en hebben meegedacht over de uitwerking van de plannen.

                                                 

Het feestelijke moment met genodigden en de buurtbarbecue zijn aangeboden door de gemeente en Elkien. Plaatselijk Belang Tijnje heeft een groot deel van de organisatie van de feestelijkheden op zich genomen.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.