Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
07-05-2015

Elkien vervangt papieren acceptgiro

Elkien vervangt de papieren acceptgiro

Ontvangt u voor uw huurbetaling nu nog iedere maand een papieren acceptgiro? Dan krijgt u binnenkort een brief waarin Elkien u vraagt om over te stappen naar een andere manier van betalen. En om het makkelijk te maken, sturen wij u ook nog een sms of e-mail, waarmee u direct uw keuze aan ons kunt doorgeven.

 

Waarom géén papieren acceptgiro’s meer?

De acceptgiro zal in Nederland verdwijnen door de invoering van één Europese betaalmarkt. Dit is bedoeld om het betalingsverkeer eenvoudiger en goedkoper te maken. U kunt dan géén gebruik meer maken van de acceptgiro voor het betalen van uw huur. Naar aanleiding van deze wijziging leggen wij iedere huurder die nu nog betaalt via de papieren acceptgiro twee keuzes voor om de huur in het vervolg te betalen. Als u snel beslist vóór 1 juni 2015, ontvangt u bovendien een leuk cadeau: de Nationale Tijdschriftenbon met een waarde van 15 euro!

 

Met de Nationale Tijdschriftenbon kunt u kiezen voor een tijdelijk abonnement op maar liefst 300 verschillende tijdschriften en kranten. Dit abonnement stopt uiteraard automatisch nadat u het laatste nummer heeft ontvangen.

  

Uit welke 2 betaalmethodes kunt u kiezen?

De huur betalen wordt straks een fluitje van een cent. Kiest u voor automatische incasso? Of ontvangt u liever een digitale acceptgiro per e-mail: AcceptEmail.

 

AUTOMATISCHE INCASSO

Met een automatische incasso wordt de huur automatisch iedere maand afgeschreven van uw bankrekening. Het voordeel is dat u hier niet meer naar hoeft om te kijken. Bovendien betaalt u altijd op tijd, mits er voldoende saldo op uw rekening staat. Bent u het niet eens met een incasso, dan kunt u deze binnen 56 dagen na betaling zonder opgave van reden laten terugboeken. Zo houdt u dus zelf de controle over uw betalingen.

 

ACCEPT EMAIL

AcceptEmail is een digitale acceptgiro van de huurnota, die u maandelijks kunt ontvangen per e-mail.

Met een paar muisklikken betaalt u dan snel en gemakkelijk via iDEAL. Deze methode is 100% veilig, want uw betaling vindt plaats via internetbankieren van uw eigen bank.

 

Als u ervoor kiest om de huur te betalen via AcceptEmail, kunt u uw digitale huurnota straks herkennen aan het volgende strookje bovenin de e-mail:

 

 

 

Géén brief en sms of e-mail van Elkien ontvangen?

Betaalt u nu nog via de papieren acceptgiro en heeft u op 20 mei nog géén brief en sms of e-mail ontvangen waarin Elkien u vraagt om over te stappen? Stuurt u dan zelf een email naar overstappen@elkien.nl waarin u duidelijk aangeeft: uw naam, adres en op welke manier u wilt betalen: [1] Automatische Incasso of [2] AcceptEmail.

 

Tot slot

Heeft u nog vragen over AcceptEmail? Raadpleeg dan het overzicht met vragen & antwoorden.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.