Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
04-06-2015

Elkien slaat eerste paal voor de bouw van volgende fase in Noorderhoek in Sneek

Donderdag 4 juni wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van fase 2.3 en 2.4 in de herstructurering van de wijk Noorderhoek in Sneek. Elkien bouwt in deze fase 56 grondgebonden huurwoningen in de Sneker wijk. De woningen worden eind 2015 opgeleverd.

 

Gefaseerde wijkvernieuwing

De wijkvernieuwing omvat de bouw van in totaal 145 grondgebonden huurwoningen. De sloop en nieuwbouw wordt gefaseerd uitgevoerd: In de herfst van 2014 zijn de eerste 44 woningen opgeleverd. In de huidige fase bouwt Elkien 56 woningen en in de vervolgfase worden de overige 45 woningen gerealiseerd. Bijzonder aan de nieuwe woningen is dat zij worden aangesloten op het duurzame en innovatieve Waterschoon: het kleinschalige systeem voor waterzuivering en energieopwekking midden in de wijk.

 

Samenwerking

Elkien is opdrachtgever voor de wijkvernieuwing in de wijk Noorderhoek. Het ontwerp van de woningen is van de hand van Van Manen en Zwart Architecten. Van Wijnen Gorredijk BV voert de bouw uit. De gemeente Súdwest Fryslân verzorgt in het herstructureringsgebied de infrastructuur.

 

#elkedageenwoning

Ook in 2015 blijft Elkien zich optimaal inzetten voor betaalbare, toekomstbestendige en duurzame sociale huurwoningen in Friesland voor mensen met een bescheiden inkomen. Dit is vertaalt in een concrete belofte: iedere dag levert Elkien een sociale huurwoning op! Onder het motto #elkedageenwoning promoot Elkien deze belofte. De nieuwe woningen in Noorderhoek Sneek tellen ook mee in dit project.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.