Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
28-01-2015

Elkien slaat eerste paal voor de bouw van fase 2 in de West Indische buurt in Leeuwarden

In drie jaar tijd sloopt Elkien 134 woningen en bouwt er 141 sociale huurwoningen voor terug.

 

Op woensdag 21 januari is de eerste paal geslagen voor de bouw van fase 2 in de West Indische buurt in Leeuwarden. Elkien bouwt in deze fase 32 grondgebonden huurwoningen aan de Sabastraat en de Sint Maartenstraat. De woningen worden in de zomer van 2015 opgeleverd.

 

Drie fases

Het totale project omvat de sloop van 134 woningen en er worden 141 sociale huurwoningen teruggebouwd. Het totale plan wordt gefaseerd uitgevoerd tussen 2013 en 2016. In fase 1 zijn in 2014 60 huurappartementen opgeleverd. In de huidige fase 2 worden 32 woningen gebouwd en in fase 3 worden 49 nieuwbouwwoningen opgeleverd aan de St. Eustatiusstraat, Bonairestraat en Arubastraat.

 

Samenwerking

Elkien is opdrachtgever voor de wijkvernieuwing in de West Indische buurt. Het ontwerp van de woningen is van de hand van Alynia Architecten uit Harlingen. Bouwbedrijf Lont voert de bouw uit en de gemeente Leeuwarden zorgt voor aanpassingen en vernieuwing van de infrastructuur van de wijk.

 

#elkedageenwoning

Ook in 2015 blijft Elkien zich optimaal inzetten voor betaalbare, toekomstbestendige en duurzame sociale huurwoningen in Friesland voor mensen met een bescheiden inkomen. Dit is vertaalt in een concrete belofte: iedere dag levert Elkien een sociale huurwoning op! Onder het motto #elkedageenwoning promoot Elkien deze belofte.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.