Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
18-05-2015

Elkien slaat eerste paal in Schieringen Zuid in Leeuwarden

Deze week wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van fase 1 in de wijkaanpak Schieringen Zuid in Leeuwarden. Elkien bouwt in deze fase 44 grondgebonden huurwoningen aan de Duindoornstraat, Hagedoornplein en Schieringerweg. De woningen worden in het najaar van 2015 opgeleverd.

 

Twee fases

De wijkvernieuwing omvat de sloop van 102 woningen (galerijflats) en er worden 58 grondgebonden sociale huurwoningen teruggebouwd. Het totale plan wordt gefaseerd uitgevoerd tussen 2014 en 2017. In fase 1 worden 44 woningen opgeleverd. In fase 2 worden de overige 14 woningen gebouwd.

 

Samenwerking

Elkien is opdrachtgever voor de wijkvernieuwing in de wijk Schieringen Zuid. Het ontwerp van de woningen is van de hand van TWA architecten. Bouwcombinatie Dijkstra Draisma en Jorritsma Bouw voert de bouw gezamenlijk uit. Nadat het project gereed is wordt de infrastructuur vernieuwd. Het stedenbouwkundig plan is wel door de gemeente gemaakt.

 

#elkedageenwoning

Ook in 2015 blijft Elkien zich optimaal inzetten voor betaalbare, toekomstbestendige en duurzame sociale huurwoningen in Friesland voor mensen met een bescheiden inkomen. Dit is vertaalt in een concrete belofte: iedere dag levert Elkien een sociale huurwoning op! Onder het motto #elkedageenwoning promoot Elkien deze belofte. De nieuwe woningen in Schieringen Zuid tellen ook mee in dit project.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.