Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
31-03-2017

Directeur-bestuurder Alex Bonnema verlaat Elkien voor nieuwe uitdaging bij Caparis

De Raden van Commissarissen van Elkien en Caparis maken bekend, dat directeur-bestuurder Alex Bonnema de overstap maakt van woningcorporatie Elkien naar Caparis. Hij treedt met ingang van 1 juni 2017 in dienst bij de organisatie voor begeleid werken en detachering van mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.


Besturen met visie en ambitie Alex Bonnema trad in 2000 in dienst bij één van de voorgangers van Elkien. Hij initieerde diverse fusies en bouwde Elkien uit tot één van de grote corporaties in Noord Nederland. Anne Vlaskamp, voorzitter RvC Elkien: “Wij hebben Alex leren kennen als een visionair. Zijn missie is: voor iedereen in Fryslân een betaalbare woning. Het begeleiden van woningzoekenden naar een passende woning betekende voor Alex het bieden van een toekomstperspectief. Alex heeft met Elkien veel bereikt, veel mooie zaken neergezet. Hij heeft Elkien samen met het personeel naar een hoger plan gebracht. Mede door zijn niet aflatende inzet loopt Elkien voorop in de energietransitie, duurzaam, sociaal ondernemen en circulair bouwen.”


Hart voor mensen als drijfveer Zijn zorg voor mensen die wat extra steun kunnen gebruiken en betrokkenheid bij de Friese maatschappij brengt hij mee naar Caparis. Elkien vindt het jammer dat Alex Elkien gaat verlaten. Maar vindt het mooi dat hij zich blijft inzetten voor een maatschappelijk betrokken organisatie. Waarin hij heeft laten zien te kunnen excelleren.

 

Alex kijkt uit naar zijn nieuwe functie en neemt met pijn in het hart afscheid van Elkien. “Ik ben en blijf trots op dit bedrijf en op de mensen die er werken. Ik heb genoten van de collegiale sfeer en heb veel geleerd van mijn collega’s. Tegelijkertijd kijk ik na 17 jaar uit naar een nieuwe bestuurlijke uitdaging en heb ik veel vertrouwen in het werkplezier bij Caparis.”, aldus Bonnema.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.