Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
10-02-2015

Breeknieuws: Elke dag een woning

Woningcorporatie Elkien investeert nog volop in betaalbare, toekomstbestendige en duurzame huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen. ‘Elke dag een woning’, is de belofte die Elkien de bewoners van Friesland doet. In de praktijk komt het erop neer dat gemiddeld elke dag een duurzaam verbouwd of nieuw gebouwd huis wordt opgeleverd.

 

Markt sociale huurwoningen onder druk

Het kunnen voorzien in betaalbare, passende huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen staat onder invloed van het economische en politieke klimaat én van sociaal-demografische ontwikkelingen steeds meer onder druk. De toezegging ‘elke dag een woning’ is dan ook opmerkelijk. Hiermee gaat Elkien in tegen de trend dat corporaties minder investeren en hun investeringen beperken tot het verduurzamen van bestaande woningen. Uit cijfers van de woningcorporatie blijkt echter dat de investeringen in sociale huurwoningen in Friesland in de periode 2015 – 2019 op hetzelfde niveau blijven als in de voorgaande periode van vijf jaar: circa €360 miljoen. Elkien geeft aan dit te kunnen doen dankzij haar solide strategische koers, het evenwichtige investeringsbeleid en de optimalisatie van de eigen bedrijfsvoering, die al sinds 2010 richtinggevend zijn.

 

Online campagne

‘Elke dag een woning’ is uniek in corporatieland. Om deze belofte onder de aandacht van de Friese bevolking te brengen, is een online campagne van start gegaan, waarin Elkien zich profileert als de corporatie die zorgt voor voldoende passende en betaalbare sociale huurwoningen in Friesland, ook in de toekomst. Op www.elkien.nl/elkedageenwoning is online te volgen welke woningen verbouwd of nieuw gebouwd zijn. Op social media is de actie te volgen via #elkedageenwoning. Maar ook in real life markeert Elkien haar nieuwe en vernieuwde woningen op een ludieke manier.

 

Actie #elkedageenwoning: vakman voor onafgemaakte klusjes

Ook huurders die wonen in een woning die in 2015 niet onder handen wordt genomen, kunnen profiteren van de actie #elkedageenwoning. Zij maken één keer per maand kans op een vakman aan huis door onafgemaakte klusjes, voorzien van een foto, te posten op Facebook: www.facebook.com/ElkienWonen.

 

Ga naar campagnepagina Elke dag een woning (klik)

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.