Elkien is Iedereen
Elkien is Iedereen
26-03-2018

Aanvraag inkomensgegevens bij De Belastingdienst

 

Waarom vraagt Elkien inkomensgegevens op?

Om te bepalen of we een inkomensafhankelijke huurverhoging mogen toepassen moeten we weten in welke inkomenscategorie uw huishouden valt. Dit vragen wij op bij de Belastingdienst.

 

Van welke huishoudens stuurt de Belastingdienst een huishoudverklaring op?

Alleen van de huishoudens waarvan de inkomensgrens hoger is dan de inkomensafhankelijke huurverhoging (code J), ontvangen wij een huishoudverklaring

 

Welke codes inkomensgegevens zijn er?

 

  • code N: € 41.056 of lager: u kunt maximaal 3,9% huurverhoging krijgen
  • code J: hoger dan € 41.056: u kunt maximaal 5,4% huurverhoging krijgen
  • code U: uw huishouden heeft 1 of meer bewoners die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Of uw huishouden bestaat uit meer dan 3 personen. De Belastingdienst heeft niet naar inkomensgegevens gezocht omdat die toch niet relevant zijn. U kunt geen extra huurverhoging krijgen, dus maximaal 3,9%;
  • code O: inkomen onbekend (dit betekent meestal ‘geen inkomen’): u kunt geen extra huurverhoging krijgen, dus maximaal 3,9%.

 

Wat staat er in een huishoudverklaring van de Belastingdienst?

De Belastingdienst vermeldt alleen of het huishoudinkomen lager of hoger is dan de inkomensgrens van € 41.056,-voor de inkomensafhankelijke huurverhoging (de inkomenscategorie).

 

Kan ik de huishoudverklaring inzien?

Voor 1 mei 2018 ontvangt u van ons de brief over de jaarlijkse huurverhoging. Als bijlage bij deze brief krijgt u, als u in code J zit, de huishoudverklaring zoals wij die van de Belastingdienst hebben ontvangen.

 

Waarom krijg ik ook een brief van de Belastingdienst

U ontvangt een brief van de Belastingdienst waarin zij u melden dat Elkien de gegevens heeft opgevraagd. Zij willen u hiermee informeren dat Elkien een aanvraag over inkomensgegevens heeft gedaan.

 

Hoe lang bewaart Elkien de huishoudverklaringen?

Wij bewaren de huishoudverklaringen totdat het indienen van bezwaar op de huurverhoging niet meer kan. Elkien is dan verplicht om deze gegevens te vernietigen.

 

Heeft u na het lezen van de veel gestelde toch nog vragen?

Bel ons dan op telefoonnummer 0513 635 735

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.